Vaikai veganai

Screenshot from 2015-05-22 18:17:12

Suradęs šį klausimą peržvelgiau visas atsakymuose pateiktas nuorodas. Vienintelė tikrai tinkama mokslinė nuoroda buvo JAV dietologų asociacijos pozicija vegetariškų dietų atžvilgiu teigianti, kad “tinkamai suplanuotos vegetariškos ir veganiškos dietos yra sveikos ir pakankamai maistingos”.

Nežinau, ar klausiančioji yra įsitikinusi, kad jai pavyks tinkamai suplanuoti tą dietą savo vaikui.

Aš siūlyčiau pasitarti su mitybos specialistu. Angliškai kalbančiose šalyse dietologai (dietitians) paprastai yra kvalifikuoti specialistai, tuo tarpu “nutrinionist” vadintis gali bet kas. (http://en.wikipedia.org/wiki/Nutritionist: In many countries and jurisdictions, the title “nutritionist” is not subject to professional regulation).

Įdomu, tai kad komentaruose po šiuo klausimu buvo pateikta apie 20 nuorodų. Dauguma jų  buvo į šiaip veganų svetaines su įvairiais mitybos patarimais. Ir kokios 3-4 nuorodos buvo grynai ideologija grįstos antimokslinės svetainės bei iš veganų bandančių pasipelnyti šarlatanų svetainės.

Aš asmeniškai siūlau nežaisti su vaiko sveikata, o prie veganiško gyvenimo būdo ir filosofijos pratinti po truputį. Nepamirškite, kad žmonės yra visaėdžiai, o veganizmas yra labiau filosofinis požiūris (su savais sveikatos privalumais ir trūkumais).

Aš gerbiu mokslą. Man rūpi tiesa. Man pikta, kai kas nors apgaudinėja žmones.
Paieška