Ligonis (ne)numarintas - trys citatos

Delfi ir Lietuvos rytas:

Taupant pinigus paliatyviosios slaugos laikas stacionare bus sutrumpintas iki dviejų mėnesių. Iki šiol laikas nebuvo ribojamas, nes nuo mirties gniaužtų negalintys išsigelbėti ligoniai ir taip gyvena ne ilgiau kaip 3-6 mėnesius, kuomet jiems galima tik pagelbėti numalšinti skausmą - skirti nuskausminamuosius.

2007 įsakymas:

  1. Nepaisant to, ar ligoniui jau buvo suteikta stacionarinių slaugos ir palaikomojo gydymo paslaugų (iki 120 dienų per metus), Paliatyviosios pagalbos paslaugos teikiamos neribojant šių paslaugų teikimo trukmės.

2014 įsakymo pakeitimas:

  1. Nepaisant to, ar ligoniui jau buvo suteikta stacionarinių slaugos ir palaikomojo gydymo paslaugų (iki 120 dienų per metus), paliatyviosios pagalbos paslaugos teikiamos neribojant šių paslaugų teikimo trukmės, tačiau iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto apmokama ne daugiau kaip 60 stacionarinės paliatyviosios pagalbos lovadienių per metus.

Jeigu kas nors politikoje ir valstybės valdyme skamba absurdiškai, tai labai dažnai reiškia, kad žiniasklaida iškraipė informaciją.

Aš gerbiu mokslą. Man rūpi tiesa. Man pikta, kai kas nors apgaudinėja žmones.
Paieška