Tikras sąmokslas - deimantai

Dauguma sąmokslo teorijų yra ne ką daugiau nei šiuolaikinės pasakos pagrįstos tik šiais dalykais:

  • pernelyg aktyvia sutapimų paieška
  • tikrų priežasčių atmetimu
  • liguista fantazija

Tačiau kiekvienas skeptikas turėtų prisiminti ir tai, kad negalima sąmokslo teorijos atmesti vien dėl to, kad tai susiję su sąmokslu.

Tikro sąmokslo pavyzdys

Rusija apie 40 metų slėpė deimantų sankaupą, kad išlaikytų kitos jau veikiančios deimantų kasyklos pelningumą ir leistų atsipirkti savo investicijoms į dirbtinių deimantų gamybą:

Christian Science Monitor rašo:

Rusija tik ką išslaptino informaciją kuri iki pat šaknų sukrės visas brangakmenių rinkas: atrastą trilijonus karatų deimantų turinčią sankaupą, kurios pakaktų tiekti deimantus pasaulinei rinkai ateinančius 3000 metų. Tarybų sąjunga atrado šį lobį 1970-aisiais Sibire, Popigajaus Astroblemoje - 35 milijonų metų senumo 100 kilometrų skersmens asteroido krateryje. Jie nusprendė šį atradimą laikyti paslaptyje ir jo nenaudoti, nes TSSR milžiniškos deimantų operacijos Jakutijoje davė didelius pelnus tuo metu griežtai kontroliuojamoje pasaulio rinkoje.

Taip pat, Wired rašo, kad

Tarybų Sąjunga investavo dideles sumas į dirbtinių aukštos kokybės deimantų gamybą ir norėjo sulaukti grąžos iš savo tyrimų ir investicijų.

Papildoma nuoroda

Aš gerbiu mokslą. Man rūpi tiesa. Man pikta, kai kas nors apgaudinėja žmones.
Paieška