Facebook - vėžEiu sergantiems vaikams siūloma kavos klizma

Klausimas: Ar veikia kavos klizma nuo vėžio?

Atsakymas: Kavos klizma nuo vėžio neišgydys ir neapsaugos.

Deja, šiais laikais sunkiems ligoniams “į pagalbą” skuba minios šarlatanų ir patiklių žmonių, kurie savo medicinines žinias kaupia skaitydami šarlatanų interneto svetaines ir knygas.

Vienas tokių žalingų patarimų - kavos klizmos.

Deja, kavos (ir kitokios) klizmos nėra stebuklingas vaistas nuo vėžio - mokslinių tyrimų palaikančių nuomonę, kad kavos klizmos turi antivėžinį efektą nėra. Kavos klizmos gali sukelti daugelį šalutinių efektų - infekcijas, sepsį, sunkų elektrolitų balanso sutrikimą, kolitą, širdies sutrikimus ir kt.

Didesnį galimų šalutinių poveikių ir nuorodų į mokslinius straipsnius sąrašą surasite čia.

Patarimas

Klizmos būna naudojamos kai kuriems labai konkretiems sveikatos sutrikimams gydyti (pvz. vidurių užkietėjimui) ir jas gali paskirti gydytojai. Tačiau naudoti jas kaip profilaktinę ar gydymo priemonę kitokiems dalykams - vėžiui, toksinų pašalinimui ir kt. yra neprasminga ir rizikinga.

Prieš imdamiesi švaistyti pinigus, laiką ir savo savigarbą alternatyvios “medicinos” atstovams, bent jau pasitarkite su savo šeimos gydytoju.

Pavyzdys

Štai straipsnio apie klizmų naudą ištrauka:

Palyginti paprastai atliekamos procedūros, sulaukusios neįtikėtino dėmesio tiek karalių rūmuose, tiek ir varguolių lūšnose, liaudis neužmiršo ir šiais laikais. Itin populiarios augalinės kilmės įvairių žolių nuovirų klizmos. Tvirtinama, kad jos padeda pašalinti žarnyno dujas, malšina viduriavimą. Medaus klizma skatina žarnyno peristaltiką, teigiamai veikia antinksčių, kepenų ir tulžies pūslės veiklą. Kavos klizma rekomenduojama norint sustiprinti detoksikacinę kepenų funkciją. Burokėlių nuoviro - itin veiksmingai gydo lėtinius vidurių užkietėjimus, žarnyno disbakteriozę, skatina žarnų peristaltiką. Teigiama, kad šios klizmos poveikis yra itin švelnus, todėl ji tinka ir vaikams.

Atkreipkite dėmesį į visus tuos “tvirtinama, kad”, “teigiama, kad” ir pan. Žinote, kodėl nerašo “įrodyta, kad” ar “nustatyta, kad”? Ogi todėl, kad visokie alternatyviosios medicinos šundaktariai iš užpakalio traukia tą “informaciją” (pun intended)!

Aš gerbiu mokslą. Man rūpi tiesa. Man pikta, kai kas nors apgaudinėja žmones.
Paieška