Balandžio 20-oji - nacionalinė skiepų diena

Vakcinavimo dėka įvairiausių pavojingų ligų avejų sumažėjo iki beveik 0. Deja, kai ligų problema išsprendžiama prevencijos būdu, atsiranda “drąsuolių” pradedančių aiškinti, kad problemos iš tikro nėra. Tad tokių kvailių dėka kai kurios ligos (kokliušas, tymai) pasaulyje pradeda grįžti. Kiek suprantu, bandant išvengti prieš vakcinavimą kovojančių idiotų keliamos  problemos Lietuvoje, buvo nuspręsta imtis skiepų populiarinimo. Lietuvoje balandžio 20-oji paskelbta nacionaline skiepų diena:

Pirmąkart Lietuvoje balandžio 20 dieną minimos Nacionalinės skiepų dienos proga LNK televizijos eteryje rengiamas koncertas, kuriuo siekiama atkreipti dėmesį į vakcinų svarbą kovojant su infekcijomis.

„Žmonės dažnai bijo to, ko nežino. Neturėdami pakankamai informacijos apie skiepus ir jų poveikį, imame manyti, esą tai kažkoks blogis, – sako dainininkas Merūnas Vitulskis. – Kita vertus, daugelis mūsų apie sveikatą galvojame tada, kai jau būna per vėlu. Todėl ketinu tam skirti dėmesio – pasistengsiu apsaugoti savo šeimą.”

Labai puiku, kad pasimokėme iš svetimų klaidų ir imamės spręsti antivakcinuotojų keliamas problemas profilaktiškai.

Aš gerbiu mokslą. Man rūpi tiesa. Man pikta, kai kas nors apgaudinėja žmones.
Paieška