Apie horoskopus

Lietuvos ryte skelbiama apie horoskopus:

Iš tiesų – kol „vartotojas“ į horoskopą žiūri kaip į dienos anekdotą ar sentenciją, tol jokio kriminalo nėra. Nėra apgaviko, nėra aukos - yra tik prasta dainininkė ir prastai išlavintą ausį turintis klausytojas. Kriminalas prasideda, kai „vartotojas“ į horoskopą pradeda žiūrėti rimtai. Kaip į gyvenimo kelrodį, šiaudą, už kurio baigtinė būtybė bando griebtis egzistencinio siaubo (kuris gali ištikti ir elementariose apsisprendimo situacijose, ir nelaimių, grėsmių atveju) akivaizdoje.

Galima tik įsivaizduoti, kokios pasekmės gresia žmogui, pasirinkus ar palikus gyvenimo partnerį, pasiryžus pakeisti darbą ar investuoti, vadovaujantis horoskopu.

Mane labai stebina, kad kone kiekviename laikraštyje ar interneto svetainėje rasite ir horoskopų. Negi tikrai redaktoriai neturi jokio socialinės atsakomybės jausmo? Negi sunku prie kiekvieno horoskopo didelėm raidėm parašyti: “visa tai niekai, kuriuos sugalvojo mūsų tam pasamdytas asmuo ir tai pateikiama vien tik jūsų pramogai ir nėra niekuo susiję su realybe”?

Aš gerbiu mokslą. Man rūpi tiesa. Man pikta, kai kas nors apgaudinėja žmones.
Paieška