Kaip tikintieji gali padėti "apsėstiesiems"?

Prie žmonių luošinimo prisideda ne tik pavieniai šarlatanai, bet ir visokios religinės organizacijos, kurios užuot nukreiusios žmogų pas kvalifikuotus specialistus imasi tuos žmones dar labiau įtraukti į jų psichinių ligų ir fantazijos pinkles.

Per kongresą, šiemet vykstantį Jasna Guros katalikų vienuolyne, kuriame saugomas stebuklingu laikomas Čenstakavos Dievo Motinos paveikslas, dar žinomas kaip „Juodoji Madona“, bus „diskutuojama apie šiuo metu Europą ir visą pasaulį apėmusią vampyrizmo madą, schizofreniją ir kitas psichines ligas, taip pat velnio klastas per egzorcizmą“, pranešė vienuolyno radijas.

Šiame suvažiavime taip pat dalyvauja „kunigai ir pasauliečiai, kurie dirba su egzorcistais arba kurie patys praktikuoja tais atvejais, kurie nesusiję su apsėdimu, o veikiau su kitomis piktųjų dvasių persekiojimo apraiškomis“, - radijas citavo lenkų egzorcistą tėvą Andrzejų Grefkowiczių.

Apsėstų žmonių nebūna. Jeigu kokiam nors dvasininkui ar kitam tikinčiąjam atrodo, kad kažkas yra apsėstas - geriausia ką jis/ji gali padaryti yra nukreipti žmogų pas medikus ir daugiau niekada nebesukti žmogui galvos religinėm fantazijom.

Aš gerbiu mokslą. Man rūpi tiesa. Man pikta, kai kas nors apgaudinėja žmones.
Paieška