Neatpažintas ir reiškia neatpažintas

Lietuvos rytas rašo apie kažkokį lietuvį verslininką, kuris nufotografavo skraidančius kiniškus šviestuvus ir dabar visiems aiškina, kaip matė ufonautus.

Šįsykį, tiesa, normaliam paaiškinimui straipsnyje skirta pakankamai vietos ir apie tikrąjį atsakymą kalbama be užuolankų:

Vytautas Straižys, Vilniaus universiteto astronomijos profesorius: „Esu įsitikinęs 100 procentų, kad čia nufotografuoti kiniški oro balionai su žvakėmis. Vėjui pučiant jie skrenda labai greitai. Žmonės dažnai į mus kreipiasi su tokiomis nuotraukomis. […] Saulius Lovčikas, Molėtų observatorijos paskaitininkas: Žmonės dažnai mato neatpažintus skraidančius objektus, bet kažkodėl visi jie ne astronomai. Iš esmės tai - psichosocialinis reiškinys. Vos pamatę ką nors neįprasto, žmonės tai aiškina ateiviais. Gal bjaurus pasirodysiu, bet tokiais atvejais mes, astronomai, džiaugiamės, kad žmogus atitrūko nuo televizoriaus, pakėlė akis į dangų ir parodė pilietišką sąmoningumą.

Derėtų žinoti Ore esančių objektų dydį ir greitį nustatyti, neturint gerų atskaitos taškų, yra labai sunku. Arti esantis mažas nedidelis negreitai judantis objektas atrodo lygiai taip pat kaip toli esantis didelis greitai judantis objektas. Kai kurie įprasti dangaus šviesuliai (Mėnulis, Venera) esant kai kurioms metereologinėmis sąlygomis gali atrodyti neatpažįstamai. Taip pat derėtų suprasti, kad sutrumpinimas “NSO” reiškia “neatpažintas skraidantis objektas”. Tai ir tereiškia tik tiek, kad stebėtojas objekto neatpažino, o ne tai, kad tai yra protingos būtybės iš kitų planetų. Kaip atrodo skraidančios lempos

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=j0QtdpgT41k]

Aš gerbiu mokslą. Man rūpi tiesa. Man pikta, kai kas nors apgaudinėja žmones.
Paieška